Постоянен арест за Недялко от Сталево, задържан с над 11 кг дрога след гонка с полиция

Състав на Окръжия съд в Хасково определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, задържан след полицейско преследване, за притежание с цел разпространение на близо 10 кг амфетамин и 1,3 кг марихуана.

На 27 юни автомобил с водач и двама пътници не спря на стоп-палка на полицейски патрул до хасковското село Клокотница. Впоследствие един от пасажерите изхвърли на пътя при започналото преследване раница с дрога. Шофьорът бе задържан в Стара Загора, а мъжът и жената пътници – в Карлово, припомня БТА.

По случая прокуратурата обвини Недялко Младенов (30 г.) от димитровградското село Сталево. В изхвърления багаж и в необитаем имот до дома му в селото бе открит амфетамин с общо нетно тегло 9 889 грама на обща стойност 296 670 лева и марихуана с нетно тегло 1 322 грама, на стойност 7 932 лева, всичко на обща стойност 304 602 лева.

Това е постановка, каза пред магистратите днес Младенов. Съдът обаче счете, че има обосновано предположение той да е автор на престъплението и че има опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Освен това деянието е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане с влязла в сила присъда, бе друг от мотивите за решението.

Определението на съда подлежи на обжалване или протест пред Апелативния съд в Пловдив.

Сподели