Не се възползвахме от шансовете си през второто полувреме, съжалява треньорът на РБ Лайпциг

Старши треньорът на РБ Лайпциг Марко Розе коментира след поражението с 1:2 от Атлетико Мадрид при гостуването в първия кръг на Шампионската лига, че тимът е загубил увереността си след няколко направени грешки.

„Имахме петима футболисти на възраст до 21 години и след гола направихме една или две лесни грешки. След това загубихме увереност в играта си срещу отбора на Атлетико, който има много опит, а и играеше на своя стадион пред феновете си. През второто полувреме си върнахме контрола, но не използвахме шансовете си. Изненадахме Атлетико и можехме да се възползваме от пространствата, които не винаги получавате в този турнир, и то срещу опоненти, които се защитават с много интензивност и са доста силни в единоборствата. Ако бяхме по-категорични с нашия стил, може би щяхме да имаме повече шансове.

Ние сме в Шампионската лига и на това ниво детайлите решават мачовете. Имаше ситуации, от които не се възползвахме напълно и след това допуснахме два гола, когато те пресираха активно. Трябваше да се възползваме повече от пространствата, които се отвориха, да имаме повече увереност в себе си, особено след като водехме с 1:0. Артур Вермеерен? Той винаги иска да печели топката и вижда къде има пространства. Не всичко се получи, но не беше само при него, но и при други играчи. Като цяло беше солиден мач от негова страна”, коментира Розе след загубата.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели