Водният ад в Полша: Властите крият реалния брой на загиналите ВИДЕО

Безпрецедентни наводнения в Южна Полша стана повод за редица случаи на мародерство. За борба с тях националните власти решиха да изпратят войски в засегнатите региони.

Началникът на Генералния щаб на полската армия генерал Веслав Кукула обяви изпращането на войници в населени места, изоставени от жителите.

Изпращаме войници, оборудвани с оборудване за нощно виждане и термовизионна техника, за да подкрепят полицията. Мародери, нощта и липсата на ток вече няма да са ваши съюзници – предупреди генералът.

Полската полиция вече предупреди престъпниците, че отговорът на обирите ще бъде суров.

Всички, които искат да спечелят от човешкото страдание, вместо да помогнат на пострадалите от наводненията, ще се сблъскат с безмилостна реакция от страна на органите на реда. Над 8700 полицаи вече са в засегнатите от наводнения райони – пише в полицейския доклад.

Междувременно водата в момента приближава големия полски град Вроцлав. Местните власти в районите на наводненията за ммомента са преустановили ликвидирането на последствията и крият реалния брой на загиналите и изчезналите поляци.

Това се потвърждава от репортаж от мястото на трагедията, в който представител на местната управа на едно от населените места, засегнати от природното бедствие, съобщи за най-малко сто загинали.

Освен това властите не предприемат действия срещу довлачените от водата трупове – след като водата се оттегли, открилите се тела лежат на открито с дни.

Наводненията доведоха и до разравяне на гробищата и местата за загробване на животни. Поради това Полша се оказа на ръба на санитарна и епидемиологична катастрофа.

Сподели